Логістика та управління ланцюжками поставок у ресторанному бізнесі: тенденції
Ключові слова:
ресторанна логістика, ланцюжки поставок, ресторанний бізнес, безпека страв, супутні витрати,
Анотація
Розкрито світові тенденції використання логістики та управління ланцюжками поставок у сучасному ресторан-ному бізнесі. Охарактеризовано досягнення таких відомих міжнародних компаній у сфері ресторанної логістики
та ланцюжків постачання, як «HAVI Logistics» (Данія), ресторанних мереж «Chipotle» (США), «Dorden» (США).
Показано, що ресторанна логістика та управління ланцюжками поставок у ресторанному бізнесі здатні об’єднати,
на перший погляд, несумісні речі: підвищити якість страв, забезпечити їхню безпеку та водночас знизити супутні
витрати.
Завантаження
##plugins.generic.usageStats.noStats##
Посилання
Зубар М. Логістика в ресторанному господарстві : навч. посіб. / М. Зубар, М. Григорак. – К. : ЦУЛ, 2010. – 307 с.
Олійник Я. Б. Міжнародна логістика : навч. посіб. / Я. Б. Олійник, І. Г. Смирнов. – К. : Обрії, 2011. – 544 с.
Смирнов І. Г. Ресторанна логістика : міжнародний та український аспекти / І. Г. Смирнов // Зовнішня торгівля :
право та економіка. – 2009. – № 4 (45). – С. 4–18.
HAVI Logistics – ведущий поставщик логистических услуг [Электронный ресурс]. – Режим доступа : http://www.
havi-logistics.com
Концептуальные положения логистики снабжения ресторана «Разгуляй» [Электронный ресурс]. – Режим досту-
па : http://www.bibliafond.ru
Попова О. А. ТРАКТирный счет [Электронный ресурс] / О. А. Попова. – Режим доступа : www.business.ua/ arcticles/
restorannaya logistica.
Олійник Я. Б. Міжнародна логістика : навч. посіб. / Я. Б. Олійник, І. Г. Смирнов. – К. : Обрії, 2011. – 544 с.
Смирнов І. Г. Ресторанна логістика : міжнародний та український аспекти / І. Г. Смирнов // Зовнішня торгівля :
право та економіка. – 2009. – № 4 (45). – С. 4–18.
HAVI Logistics – ведущий поставщик логистических услуг [Электронный ресурс]. – Режим доступа : http://www.
havi-logistics.com
Концептуальные положения логистики снабжения ресторана «Разгуляй» [Электронный ресурс]. – Режим досту-
па : http://www.bibliafond.ru
Попова О. А. ТРАКТирный счет [Электронный ресурс] / О. А. Попова. – Режим доступа : www.business.ua/ arcticles/
restorannaya logistica.
Цитовано
Як цитувати
Смирнов, І. (1). Логістика та управління ланцюжками поставок у ресторанному бізнесі: тенденції. Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія: Міжнародні відносини. Економіка. Країнознавство. Туризм, (1086), 187-191. вилучено із https://periodicals.karazin.ua/irtb/article/view/4755
Розділ
Країнознавство. Туризм
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License 4.0 International (CC BY 4.0), котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).