Governmental control of regional food market
Keywords:
regional food market, governmental control, aims, methods, mechanism
Abstract
Governmental control is needed to fix and develop positive parties of market economy and to smooth out negative. It is a primary objective of governmental control. The achievement of this aim is possible at presence of legislation with the effective mechanisms of his realization. On condition of the literate adjusting maximal realization of interests of all participants of food market is possible, rather than just some from groups. Governmental control in a greater measure is needed on the initial stage of decision of the put tasks and in a minimum degree under reaching the put aims. The auhor studies aims and tasks of governmental control of food market. By the nature influences are distinguished methods of the examined adjusting and their maintenance is exposed. The general parameters of mechanism of adjusting of regional food market are certain, basic effective operating of similar mechanism conditions are distinguished.Downloads
Download data is not yet available.
References
Амбросов В. Вплив системних зв’язків на організаційну структуру агроформувань / В. Амбросов // Економіка України. – 2012. – №3. – С. 80-89.
Богер И. Б. Формирование механизма регулирования регионального продовольственного рынка / И. Б. Богер, Т. Н. Богер // Российское предпринимательство. – 2012. – № 7 (205). – С. 145-150.
Гранберг А. Г. Основы региональной экономики / А. Г. Гранберг– М. : ГУ-ВШЭ. 2006. – 493 с.
Кушлин В. Государственное регулирование экономики : учебник / В. Кушлин– М.: Экономика, 2014 – 317 с.
Мазур Г. Ф. Стимулирование и его роль в механизме регулирования рыночной экономики / Г. Ф. Мазур // Экономика АПК. – 2016. – № 2 – С. 45
Пашина Л. Л. Способы и механизмы регулирования продовольственного рынка региона / Л. Л. Пашина //Дальневосточный аграрный вестник. – 2013. – № 2 (26). – С. 37- 45.
Рябоконь В. П. Усовершенствование государственного регулирования экономических интересов аграрной сферы / В. П. Рябоконь, Н. Л. Новикова // Экономика АПК. – 2016. – № 3. – С. 14.
Юрченко А. Д. Государственное регулирование аграрной сферы США / А. Д. Юрченко // Экономика АПК. – 2016. – № 1. – С. 92.
Богер И. Б. Формирование механизма регулирования регионального продовольственного рынка / И. Б. Богер, Т. Н. Богер // Российское предпринимательство. – 2012. – № 7 (205). – С. 145-150.
Гранберг А. Г. Основы региональной экономики / А. Г. Гранберг– М. : ГУ-ВШЭ. 2006. – 493 с.
Кушлин В. Государственное регулирование экономики : учебник / В. Кушлин– М.: Экономика, 2014 – 317 с.
Мазур Г. Ф. Стимулирование и его роль в механизме регулирования рыночной экономики / Г. Ф. Мазур // Экономика АПК. – 2016. – № 2 – С. 45
Пашина Л. Л. Способы и механизмы регулирования продовольственного рынка региона / Л. Л. Пашина //Дальневосточный аграрный вестник. – 2013. – № 2 (26). – С. 37- 45.
Рябоконь В. П. Усовершенствование государственного регулирования экономических интересов аграрной сферы / В. П. Рябоконь, Н. Л. Новикова // Экономика АПК. – 2016. – № 3. – С. 14.
Юрченко А. Д. Государственное регулирование аграрной сферы США / А. Д. Юрченко // Экономика АПК. – 2016. – № 1. – С. 92.
Cited
How to Cite
RyabchenkoК. (1). Governmental control of regional food market. The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series: International Relations. Economics. Country Studies. Tourism, (6), 114-118. Retrieved from https://periodicals.karazin.ua/irtb/article/view/10012
Section
Economy
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication of this work under the terms of a license Creative Commons Attribution License 4.0 International (CC BY 4.0).
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work.