Проблема здорового харчування в туристичній галузі

Ключові слова: харчування населення, туристичний бізнес, функціональні продукти, раціон харчування, незамінні продукти

Анотація

У статті проаналізовано основні проблеми харчування населення України, в тому числіздорового харчування в туристичній галузі, що набуває великого значення з огляду на збільшення населенням загальної кількості подорожей, скасування візового режиму та поступового входження України до Європейського простору. Розглянуто основні підходи до розробки функціональних продуктів, максимально збалансованих за основними харчовими речовинами, а також збагачених різноманітними добавками тваринного та рослинного походження, що додають продукції адаптогенні, біостимулюючі, антиоксидантні й інші функції. Розробка такої продукції та рекомендації щодо її впровадження в туристичних комплексах на сьогодні є вкрай необхідні. Результати роботи будуть сприяти вирішенню важливої загальнодержавної проблеми – попередження ряду захворювань і загального зміцнення імунітету людини найпростішим шляхом – через продукти харчування

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Посилання

Москаленко В.Ф., Грузєва Т.С., Галієнко Л.І. Особливості харчування населення України та їх вплив на здоров’я. Соціальна медицина. 2015. №3. С. 64–73.

Добровольская М.В. Человек и его пища. Пищевыеспециализации и проблемыантропогенеза. Москва, 2013. 368 с.

Притульська Н.В. Товарознавчі засади позиціонування продуктів для ентерального харчування. Товари і ринки. 2014. №2. С. 53–59.

Рудавка С.І. Економічні проблеми раціонального харчування та його роль у покращенні здоров’я населення України.Вісн. Вінницького нац. мед. ун-ту. 2013. №2. С. 475–481.

Щелкунов Л.Ф., Дудкин М.С., Корзун В.Н. Пища и зкология. Одесса, 2010. 540 с.

Дуденко Н.В., Павлоцька Л.Ф. Фізіологія харчування. Харків, 2009. 392 с.

Петрушевский В.В. Биологически активне вещества пищевых продуктов. Киев, 2002.192 с.

Витамины и минеральные вещества: Полный медицинский справочник. Санкт-Петербург, 1995. 128 с.
Опубліковано
2018-04-17
Цитовано
Як цитувати
Chuyiko, A., & Butochkina, E. (2018). Проблема здорового харчування в туристичній галузі. Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія: Міжнародні відносини. Економіка. Країнознавство. Туризм, (7), 150-155. https://doi.org/10.26565/2310-9513-2018-7-22