More on ecological safety of food products: hazards of modern times

Keywords: environmental Safety, foods, genetically modified organisms, the world

Abstract

The article is devoted to issues of environmental security in terms of food today. Investigated that from food into the body comes the most harmful. Grounded reasons why food can not be considered as environmentally friendly.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biography

T. V. Ermolaeva, Yaroslav Mudryi National Law University

Associate Professor of Department of Environmental Law
PhD in Law, Associate Professor
Pushkinska St, 77, Kharkiv, 61024, Ukraine

References

Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів: Закон України // Відомості Верховної Ради України (ВВР) 1998. – № 19. – Ст. 98.

Про охорону навколишнього природного середовища: Закон України // Відомості Верховної Ради України (ВВР). – 1991. – № 41. – Ст. 546.

Шевченко Р. І. Екологічна безпека харчових продуктів: визначення поняття / Р. І. Шевченко, І. С. Крестінков, А. С. Обухова // Харчова наука і технологія. – 2015. – № 1. – С. 65-70.

Про внесення змін до Закону України «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини»: Закон України // Відомості Верховної Ради України (ВВР). – 2005. – № 50. – Ст. 533.

Дзюбенко О. Екологічна безпека продуктів харчування. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://ecobruphdpu.webnode.com.ua/ (дата звернення – 27.11.2016). – Заголовок з екрану.

Ильин В. Б. Тяжелые метаталлы в системе почва - растение / В. Б. Ильин. – Новосибирск: Наука. Сиб. отд.-ие, 1991. – 151 с.

Романко С.М. Економіко-правовий механізм забезпечення екологічної безпеки сільськогосподарської продукції: автореф. дис... канд. юрид. наук: 12.00.06 / С.М. Романко ; Нац. аграр. ун-т. – К., 2008. – 19 с.

Забруднювачі харчових продуктів: види та шкідливість. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://osvita.ua/vnz/reports/ecology/21054/ (дата звернення – 27.11.2016). – Заголовок з екрану.

Менів О. І. Актуальні правові питання використання ГМО у рослинництві в Україні та ЄС / О. І. Менів // Наук. вісн. Нац. ун-ту біоресурсів і природокористування України: Серія «Право» / голова редкол. С. М. Ніколаєнко. – 2015. – Вип. 218. – С. 76-84

Пономарьов П. Х., Генетично модифікована продовольча сировина і харчові продукти, вироблені з її використанням: навч. пос. [для студ. вищ. навч. закл.] / П. Х. Пономарьов, І. В. Донцова – К.: Центр учбової літератури, 2009. – 126 с.– ISBN 978-966-364-856-9

Древаль, О. Ю. Проблеми регулювання безпеки харчових продуктів в контексті екологічної національної політики України [Текст] / О. Ю. Древаль, О.О. Павленко // Механізм регулювання економіки. – 2009. – №2. – С. 19-23.

Сіднєва Ж. К. Забезпечення якості та екологічної безпечності продуктів харчування [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://enuftir.nuft.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/17260/1/2.pdf (дата звернення – 27.11.2016). – Заголовок з екрану.

Published
2016-11-01
Cited
How to Cite
Ermolaeva, T. V. (2016). More on ecological safety of food products: hazards of modern times. The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series Law, (22), 141-144. Retrieved from https://periodicals.karazin.ua/law/article/view/9664
Section
Екологічне право