До питання про екологічну безпеку харчових продуктів: небезпеки сучасності

  • T. V. Ermolaeva Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого https://orcid.org/0000-0002-8354-143X
Ключові слова: екологічна безпека, харчові продукти, генно-модифіковані організми, навколишнє середовище.

Анотація

Стаття присвячена питанням забезпечення екологічної безпеки харчових продуктів в умовах сьогодення. Досліджено, що саме з продуктами харчування у організм людини надходить найбільша кількість шкідливих речовин. Обґрунтовані причини, чому продукти харчування не можна вважати цілком екологічно безпечними.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Біографія автора

T. V. Ermolaeva, Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого

доцент кафедри екологічного права
кандидат юридичних наук, доцент
вул. Пушкінська 77, Харків, 61024, Україна

Посилання

Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів: Закон України // Відомості Верховної Ради України (ВВР) 1998. – № 19. – Ст. 98.

Про охорону навколишнього природного середовища: Закон України // Відомості Верховної Ради України (ВВР). – 1991. – № 41. – Ст. 546.

Шевченко Р. І. Екологічна безпека харчових продуктів: визначення поняття / Р. І. Шевченко, І. С. Крестінков, А. С. Обухова // Харчова наука і технологія. – 2015. – № 1. – С. 65-70.

Про внесення змін до Закону України «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини»: Закон України // Відомості Верховної Ради України (ВВР). – 2005. – № 50. – Ст. 533.

Дзюбенко О. Екологічна безпека продуктів харчування. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://ecobruphdpu.webnode.com.ua/ (дата звернення – 27.11.2016). – Заголовок з екрану.

Ильин В. Б. Тяжелые метаталлы в системе почва - растение / В. Б. Ильин. – Новосибирск: Наука. Сиб. отд.-ие, 1991. – 151 с.

Романко С.М. Економіко-правовий механізм забезпечення екологічної безпеки сільськогосподарської продукції: автореф. дис... канд. юрид. наук: 12.00.06 / С.М. Романко ; Нац. аграр. ун-т. – К., 2008. – 19 с.

Забруднювачі харчових продуктів: види та шкідливість. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://osvita.ua/vnz/reports/ecology/21054/ (дата звернення – 27.11.2016). – Заголовок з екрану.

Менів О. І. Актуальні правові питання використання ГМО у рослинництві в Україні та ЄС / О. І. Менів // Наук. вісн. Нац. ун-ту біоресурсів і природокористування України: Серія «Право» / голова редкол. С. М. Ніколаєнко. – 2015. – Вип. 218. – С. 76-84

Пономарьов П. Х., Генетично модифікована продовольча сировина і харчові продукти, вироблені з її використанням: навч. пос. [для студ. вищ. навч. закл.] / П. Х. Пономарьов, І. В. Донцова – К.: Центр учбової літератури, 2009. – 126 с.– ISBN 978-966-364-856-9

Древаль, О. Ю. Проблеми регулювання безпеки харчових продуктів в контексті екологічної національної політики України [Текст] / О. Ю. Древаль, О.О. Павленко // Механізм регулювання економіки. – 2009. – №2. – С. 19-23.

Сіднєва Ж. К. Забезпечення якості та екологічної безпечності продуктів харчування [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://enuftir.nuft.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/17260/1/2.pdf (дата звернення – 27.11.2016). – Заголовок з екрану.

Опубліковано
2016-11-01
Цитовано
Як цитувати
Ermolaeva, T. V. (2016). До питання про екологічну безпеку харчових продуктів: небезпеки сучасності. Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія «Право», (22), 141-144. вилучено із https://periodicals.karazin.ua/law/article/view/9664
Номер
Розділ
Екологічне право