Правові основи та особливості впровадження електронного урядування в діяльності органів місцевого самоврядування

  • Клим Ляпін Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна https://orcid.org/0009-0000-1984-4711
Ключові слова: електронне урядування, електронна взаємодія, органи місцевого самоврядування, електронні сервіси, інформаційні технології, цифрова трансформація.

Анотація

АНОТАЦІЯ. Вступ. В умовах розвитку цифрових технологій традиційні засоби комунікації суб’єктів владних повноважень із громадянами вже недостатньо ефективні та знаходяться в процесі реформування. Повсякденне життя громадян вже давно трансформувалось завдяки «цифрі», що спонукає органи місцевого розвивати інструменти електронного урядування та електронної демократії.

Короткий зміст основних результатів дослідження. У статті розглянуто питання впровадження інструментів електронного урядування та електронної демократії в діяльність органів місцевого самоврядування, їх переваги та недоліки, а також основні проблеми з якими борються громади під час процесів цифрової трансформації.

Висновки. Поширення та розвиток сучасних інформаційно-телекомунікаційних технологій дає можливість суб’єктам владних повноважень вийти на новий рівень взаємодії з громадянами, надавати їм високоякісні послуги та швидко отримувати зворотній зв’язок, проте для цього потрібен комплексний підхід у внесенні змін до чинного законодавства.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Посилання

/

Посилання

Опубліковано
2023-06-30
Цитовано
Як цитувати
Ляпін, К. (2023). Правові основи та особливості впровадження електронного урядування в діяльності органів місцевого самоврядування. Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія «Право», (35), 172-177. https://doi.org/10.26565/2075-1834-2023-35-19
Розділ
Адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право