Методика оцінки та рекомендації щодо відновлення земель військово-промислових об’єктів на території Харківської області (на прикладі Чугуївького району)

  • E. О. Кочанов Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна
  • Ю. М. Товстий Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна

Abstract

В сучасній Україні виникає тенденція передачі територій колишніх військових об’єктів у господарське використання щодо соціального запиту. Тому виникає нагальна потреба у екологічній паспортизації та комплексній екологічній оцінці даних територій на відповідність їх нормативам якості навколишнього середовища і безпеки для життя і здоров’я населення. Розглянуто одне з питань, пов’язаних з можливим використанням територій, що належали увесь час незалежності  Міністерству Оборони України. Визначено методологічні підходи та запропоновано приклади розрахунків щодо можливості визначення та оптимізації територій колишніх військових об’єктів, розташованих у Чугуївському районі Харківської області.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

E. О. Кочанов, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна
канд. військ. наук, доцент
Ю. М. Товстий, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна
студент
Published
2014-05-20
How to Cite
КочановE. О., & Товстий, Ю. М. (2014). Методика оцінки та рекомендації щодо відновлення земель військово-промислових об’єктів на території Харківської області (на прикладі Чугуївького району). Man and Environment. Issues of Neoecology, (1-2(21), 97-105. Retrieved from https://periodicals.karazin.ua/humanenviron/article/view/887