Гостинність і сталий розвиток: синергія для успішного туристичного сектору
Анотація
Мета. Дослідити взаємозв'язок між гостинністю та сталим розвитком і розкрити потенціал синергії цих двох концепцій для досягнення успішного туристичного сектору.
Результати. Увагу сфокусовано на таких аспектах як соціокультурна взаємодія з місцевими спільнотами, екологічна сталість, економічний розвиток та забезпечення якісного досвіду для туристів. Гостинність і сталий розвиток мають тісний зв'язок і впливають одне на одного, сприяючи позитивному розвитку туристичної галузі. Гостинність створює приємну і затишну атмосферу для відвідувачів, підвищуючи їх задоволення від подорожі та стимулюючи повторний візит. У той же час, сталий розвиток сприяє збереженню природних і культурних ресурсів, зменшенню негативного впливу на довкілля та підтримці місцевої економіки. Встановлено, що позитивна та плідна взаємодія гостинності і сталого розвитку має корисний вплив на різні аспекти туристичного сектору, зокрема на зростання прибутковості туристичних підприємств, раціональне використання ресурсів, зменшення негативного екологічного впливу, підвищення задоволення та лояльності туристів. Вдале поєднання гостинності і сталого розвитку сприяє підвищенню конкурентоспроможності туристичного сектору, сприяє його зростанню і допомагає зберігати природні та культурні цінності для майбутніх поколінь. Успішне поєднання гостинності та сталого розвитку може мати вигоди як для туристів, так і для місцевих спільнот і природного середовища.
Висновки. Гостинність і сталий розвиток можуть виявитися вирішальними факторами успіху в туристичній галузі. Взаємодія між цими двома концепціями дозволяє розробляти новаторські підходи до розвитку туризму, враховуючи потреби туристів і принципи сталого розвитку, а також сприяє створенню стійкого туристичного продукту.
Завантаження
Посилання
United Nations World Tourism Organization (UNWTO). Retrieved from http://www2.unwto.org/
Sustaining Tourism. Retrieved from https://sustainabletourism.net/
Joshua, J. B., Jin, Y., Ogunmokun, O. A. & Ikhide, J. E. (2023). Hospitality for sustainability: employee eco-anxiety and employee green behaviors in green restaurants. Journal of Sustainable Tourism, 31(6), 1356-1372. https://doi.org/10.1080/09669582.2022.2043877
López-Gamero, M., Pereira-Moliner, J., Molina-Azorín, J. F., Tarí J. J. & Pertusa-Ortega E. M. (2023). Human resource management as an internal antecedent of environmental management: a joint analysis with competitive consequences in the hotel industry. Journal of Sustainable Tourism, 31(6), 1293-1314 . https://doi.org/10.1080/09669582.2020.1841216
Bianco S., Bernard Sh., & Singal M. (2023). The impact of sustainability certifications on performance and competitive action in hotels. International Journal of Hospitality Management,108(January ), 103379. https://doi.org/10.1016/j.ijhm.2022.103379
The International Ecotourism Society (TIES). Retrieved from https://www.ecotourism.org/
Zheng, X., Huang, J., Wu, J., Sun, Sh,, Wang Sh, (2023). cEmerging trends in online reviews research in hospitality and tourism: A scientometric update (2000−2020). Tourism Management Perspectives, 47(June), 101105. https://doi.org/10.1016/j.tmp.2023.101105
Global Sustainable Tourism Council (GSTC). Retrieved from https://www.gstcouncil.org/
Moorhouse, T., & Fennell, D. (Eds.). (2023). Sustainability Dimensions of Wildlife Tourism: Welfare, conservation, practices, and impacts. Journal of Sustainable Tourism, 31(5). Retrieved from https://www.tandfonline.com/toc/rsus20/31/5?nav=tocList
LEED rating system. Retrieved from https://www.usgbc.org/leed
Green Globe. The Global leader in Sustainable Tourism Certification. Retrieved from https://www.greenglobe.com/
Авторське право (c) 2023 Жук Ю. Ш., Бухта І. О.
Цю роботу ліцензовано за Міжнародня ліцензія Creative Commons Attribution 4.0.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License 4.0 International (CC BY 4.0), котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).