Діяльність робочої групи з насильницьких чи недобровільних зникнень ради ООН з прав людини

  • L. M. Hryshko Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна http://orcid.org/0000-0003-0347-1118
Ключові слова: права людини, право на недоторканість особи, насильницькі чи недобровільні зникнення, спеціальні процедури та механізми, мандат спеціальних процедур

Анотація

у статті розкривається діяльність Робочої групи з насильницьких чи недобровільних зникнень Ради ООН з прав людини – найстарішого нині існуючого механізму. Автором надано загальну характеристику правовій основі діяльності даного механізму та розкривається його робота у сфері розгляду випадків насильницьких зникнень осіб із моменту заснування. Також розкрито роль Робочої групи з насильницьких чи недобровільних зникнень у прийняття важливих міжнародних документів у сфері запобігання насильницьким чи недобровільним зникненням людей. Зроблено висновок, про те, що діяльність даного механізму направлена на встановлення долі або місцезнаходження особи не залежно від умов та терміну, який минув із моменту зникнення особи.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Біографія автора

L. M. Hryshko, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна

доцент кафедри міжнародного і європейського права
кандидат юридичних наук, доцент
майдан Свободи 4, Харків, 61022, Україна

Посилання

Цвікі В.Ю. Міжнародно-правовий захист осіб від насильницьких зникнень: дис. …канд.. юрид. наук. Львів, 2017. 247 с.

Офіційний сайт ООН. Права людини. URL: http://www.un.org/ru/sections/what-we-do/protect-human-rights/ (дата звернення: 30.11.2018).

Специальные процедуры Совета по правам человека ООН. URL: https://www.ohchr.org/RU/HRBodies/SP/Pages/Welcomepage.aspx (дата звернення: 30.11.2018).

Working Group on Enforced or Involuntary Disappearances URL: https://www.ohchr.org/EN/Issues/Disappearances/Pages/DisappearancesIndex.aspxhttps://www.ohchr.org/EN/Issues/Disappearances/Pages/ DisappearancesIndex.aspx (дата звернення: 30.11.2018).

Inter-American convention on forced disappearance of persons 06.09.1994 URL: http://www.oas.org/juridico/english/treaties/a-60.html (дата звернення: 30.11.2018).

Опубліковано
2019-05-10
Цитовано
Як цитувати
Hryshko, L. M. (2019). Діяльність робочої групи з насильницьких чи недобровільних зникнень ради ООН з прав людини. Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія «Право», (26), 128-131. вилучено із https://periodicals.karazin.ua/law/article/view/12694
Номер
Розділ
Міжнародне право