Використання двохчастотної дії ультразвуку для отримання кухонної солі, що не злежується
Анотація
Вивчено використання ультразвуку двохчастотної дії при отриманні кухонної солі, що не злежується. Процес отримання кухонної солі полягає у випаровуванні її з розсолу до одержання солепульпи з вмістом твердої фази 30–82%, обробці її одночасною дією ультразвуку частотою 18–50 кГц, інтенсивністю 1.5–2.5 Вт/см2 та ультразвуку частотою 1.0–2.5 мГц, інтенсивністю 2.5–4.0 Вт/см2 протягом 2–4 хв, центрифугування та сушки. Кухонна сіль, отримана таким чином, не злежується протягом 28 місяців.
Завантаження
Посилання
Furman A.A., Bel'dy' M. P., Sokolov I.D. Povarennaya sol'. Proizvodstvo i pri-menenie v himicheskoy promy'shlennosti.-M.: Himiya, 1989.- 272 s.
Baklanov O.M., Avde''e''nko A.P., Chmilenko F.O., Baklanova L.V. Anali'tichna hi'mi'ya ku-honnoi` soli' ta rozsoli'v.- Kramators'k: vid-vo DDMA, 2011.- 284 s.
DSTU 3583-97. Si'l' kuhonna harchova. Zagal'ni' tehni'chni' umovi. - Kii`v: Derjstandart Ukrai`ni, 1997.- 48 s.
Matveeva T.A., Baklanov A.N., Selitrennikov YU.G. i Baklanova L.V. Sposob polucheniya povarennoy soli / A.s. №1491811, SSSR.- Opubl. 07.07.89.- Byul. № 25.
Selitrennikov YU.G., Baklanov A.N i Matveeva T.A. Sposob polucheniya povarennoy soli / A.s. №1579899, SSSR.- Opubl. 23.07.90.- Byul. № 27.
Baklanova L.V., Chmilenko F.A., Klimenko S.A. i Baklanov A.N. Sposob polucheniya povarennoy soli / A.s. №1726377, SSSR.- Opubl. 15.04.92.- Byul. № 14.
Ul'trazvuk. Malen'kaya e`nciklopediya / Gl.red. I.P. Golyamina - M.: Sov. e`ncikl., 1979.- 400 s.
Margulis M.A. Zvukohimicheskie reakcii i sonolyuminescenciya.-M.: Himiya, 1986.-288 s.
Chmilenko F.O., Baklanov O.M. Vikoristannya ul'trazvukovogo vipromi'nyu-vannya u hi'mi'chnomu anali'zi': monografi'ya. - Gorli'vka: PP «Vidavnictvo Li'htar», 2009.- 172 s.
Chmilenko F.A., Baklanov A.N. Ul'trazvuk v analiticheskoy himii. Teoriya i praktika: mono-grafiya.- Dnepropetrovsk: Vid-vo Dni'propetr. un-tu, 2001.- 264 s.
DSTU 4886.1:2007 - DSTU 4886.24:2007. . Si'l' kuhonna. Metodi viprobuvan'.- K: Vid-vo standarti'v, 2007.- 143s.