Ультразвук в отриманні фторованої кухонної солі

Ключові слова: ультразвук, фторована кухонна сіль, харчовий емульгатор моногліцерид дистильований

Анотація

Вивчено використання ультразвуку при отриманні фторованої кухонної солі. Причому ультразвук використовувався на стадії приготування розчину фториду калію з харчовим емульгатором моногліцеридом дистильованим. Показано, що використання ультразвуку відповідних частот та інтенсивностей дозволяє збільшити термін зберігання фторованої кухонної солі до 24 місяців.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Посилання

Yvanov Ya.Y. Yspol'zovanye ftoryrovanyya pyshchevыkh produktov dlya profylaktyky karyesa zubov.– M.: Medytsyna, 2013.– 192 s.

Ftoryrovanye moloka dlya profylaktyky karyesa zubov / Pod red. H. Pakhomova, K. Stefena, Y Banotsy.– Zheneva, Moskva, 1998.– 213 s.

Baklanov O.M., Avdyeyenko A.P., Chmylenko F.O., Baklanova L.V. Analitychna khimiya kukhonnoyi soli i rozsoliv.– Kramators'k: vyd-vo DDMA, 2011.- 268 s.

DSTU 3583-97 (HOST 13830-97). Sil' kukhonna. Zahal'ni tekhnichni umovy.-K: Vyd-vo standartiv, 1997.- 38s.

Sposob ftoryrovanyya povarennoy soly / F.A. Chmylenko, L.V.Baklanova, V.B.Holyk, A.N.Baklanova, T.A.Matveeva.- A.s. SSSR #1623953.- Opubl. 30.01.1991.- byul. # 4

DSTU 4886.1:2007 - DSTU 4886.24:2007. –«Sil' kukhonna. Metody vyprobuvan'» - K: Vyd-vo standartiv, 2007.- 143s.

Chmylenko F.A., Baklanova L.V., Baklanov A.N. Yonometrycheskoe opredelenye ftorydov v vodakh, rassolakh y povarennoy soly s yspol'zovanyem ul'trazvuka v probopodhotovke // Zhurn. analyt. khymyy.– 1998.– T. 53, #5.– S. 524-528.

Ul'trazvuk. Malen'kaya эntsyklopedyya / Hl.red. Y.P. Holyamyna – M.: Sov. entsykl., 1979.– 400 s.

Опубліковано
2013-12-20
Цитовано
Як цитувати
Yurchenko, O. I., Baklanova, L. V., Baklanov, A. N., & Dobriyan, M. A. (2013). Ультразвук в отриманні фторованої кухонної солі. Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія «Хімія», (22), 225-230. https://doi.org/10.26565/2220-637X-2013-22-27

Найбільш популярні статті цього автора (авторів)