Ультразвук в отриманні фторованої кухонної солі
Анотація
Вивчено використання ультразвуку при отриманні фторованої кухонної солі. Причому ультразвук використовувався на стадії приготування розчину фториду калію з харчовим емульгатором моногліцеридом дистильованим. Показано, що використання ультразвуку відповідних частот та інтенсивностей дозволяє збільшити термін зберігання фторованої кухонної солі до 24 місяців.
Завантаження
Посилання
Yvanov Ya.Y. Yspol'zovanye ftoryrovanyya pyshchevыkh produktov dlya profylaktyky karyesa zubov.– M.: Medytsyna, 2013.– 192 s.
Ftoryrovanye moloka dlya profylaktyky karyesa zubov / Pod red. H. Pakhomova, K. Stefena, Y Banotsy.– Zheneva, Moskva, 1998.– 213 s.
Baklanov O.M., Avdyeyenko A.P., Chmylenko F.O., Baklanova L.V. Analitychna khimiya kukhonnoyi soli i rozsoliv.– Kramators'k: vyd-vo DDMA, 2011.- 268 s.
DSTU 3583-97 (HOST 13830-97). Sil' kukhonna. Zahal'ni tekhnichni umovy.-K: Vyd-vo standartiv, 1997.- 38s.
Sposob ftoryrovanyya povarennoy soly / F.A. Chmylenko, L.V.Baklanova, V.B.Holyk, A.N.Baklanova, T.A.Matveeva.- A.s. SSSR #1623953.- Opubl. 30.01.1991.- byul. # 4
DSTU 4886.1:2007 - DSTU 4886.24:2007. –«Sil' kukhonna. Metody vyprobuvan'» - K: Vyd-vo standartiv, 2007.- 143s.
Chmylenko F.A., Baklanova L.V., Baklanov A.N. Yonometrycheskoe opredelenye ftorydov v vodakh, rassolakh y povarennoy soly s yspol'zovanyem ul'trazvuka v probopodhotovke // Zhurn. analyt. khymyy.– 1998.– T. 53, #5.– S. 524-528.
Ul'trazvuk. Malen'kaya эntsyklopedyya / Hl.red. Y.P. Holyamyna – M.: Sov. entsykl., 1979.– 400 s.