ДИНАМІКА ЛІПІДІВ В НАСІННІ І ПАРОСТКАХ СОЇ ПРИ ПРОРОСТАННІ

  • О. Бездудна
Ключові слова: насіння сої, сім’ядолі, паростки, загальні ліпіди, триацилгліцероли, фосфоліпіди, жирні кислоти, фітостерини, йодне число

Анотація

Вивчено вміст загальних ліпідів, фосфоліпідів, вільних жирних кислот, зокрема ненасичених, триацилгліцеролів і фітостеринів в сім’ядолях сої на першу, третю і п'яту добу проростання. Також були досліджені ці показники в проростках на третю та п'яту добу пророщування. Обговорюється роль ліпідів насіння сої в формуванні проростка і його подальшого розвитку. Звертається увага на механізми мобілізації ліпідів насіння та різноманітні шляхи їх перетворення в процесі проростання.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##
Опубліковано
2005-12-22
Цитовано
Як цитувати
Бездудна, О. (2005). ДИНАМІКА ЛІПІДІВ В НАСІННІ І ПАРОСТКАХ СОЇ ПРИ ПРОРОСТАННІ. Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія «Біологія», 1(709), 22-27. вилучено із https://periodicals.karazin.ua/biology/article/view/150
Розділ
БІОХІМІЯ