ДИНАМІКА ЛІПІДІВ В НАСІННІ І ПАРОСТКАХ СОЇ ПРИ ПРОРОСТАННІ
Анотація
Вивчено вміст загальних ліпідів, фосфоліпідів, вільних жирних кислот, зокрема ненасичених, триацилгліцеролів і фітостеринів в сім’ядолях сої на першу, третю і п'яту добу проростання. Також були досліджені ці показники в проростках на третю та п'яту добу пророщування. Обговорюється роль ліпідів насіння сої в формуванні проростка і його подальшого розвитку. Звертається увага на механізми мобілізації ліпідів насіння та різноманітні шляхи їх перетворення в процесі проростання.
Завантаження
Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої її публікації на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License 4.0 International (CC BY 4.0), яка дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи.