ВИЗНАЧЕННЯ ОСНОВНИХ ТЕОРЕТИЧНИХ ДЕФІНІЦІЙ РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У СИСТЕМІ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ

  • Ірина Баландіна Харківський національний університет міського господарства ім. О. М. Бекетова, м. Харків https://orcid.org/0000-0003-3964-4447
Ключові слова: державне управління, ресторанна справа, теоретичні підходи, галузь економіки, законодавча база.

Анотація

Статтю присвячено актуальним питанням визначення теоретичних підходів до описання основних понять ресторанного господарства з урахуванням специфіки цієї галузі. Розглянуто специфічні характеристики ресторанної справи, що визначені як висока ступінь комерціалізації та висока конкуренція на ринку. Визначено як пріоритетні для галузі забезпечення високого рівня надання послуг та обслуговування, що відповідає загальноприйнятим на законодавчому рівні нормам та стандартам, а також суттєво залежить від мотивів та потреб споживачів. Проаналізовано законодавчу базу теоретичного описання основних визначень ресторанної справи та окреслено шляхи її подальшого вдосконалення.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Біографія автора

Ірина Баландіна, Харківський національний університет міського господарства ім. О. М. Бекетова, м. Харків

к.е.н., доц.,
доцент кафедри туризму і готельного господарства,
Харківський національний університет міського господарства ім. О. М. Бекетова,
м. Харків

Посилання

Mazaraki, A.A., Blahopoluchna, N.P., Haiovyi, I.I., Hryhorenko, O.M., Lytvynenko, T.Ie.,

Piatnytska, H.T., Piatnytska, N.O., Rasulova, A.M., Svitlychna, M.L. (2005). Orhanizatsiia obsluhovuvannia u pidpryiemstvakh restorannoho hospodarstva. Kyiv: KNTEU [in Ukrainian].

Lytvynenko, T.Ie. (2010). Orhanizatsiia restorannoho hospodarstva. Lytvynenko, T.Ie. (Ed.). Kyiv: KNTEU [in Ukrainian].

Arkhipov, V.V. (2007). Restoranna sprava: asortyment, tekhnolohiia i upravlinnia yakistiu produktsii v suchasnomu restorani. Kyiv: Firma “INKOS”; Tsentr navchalnoi literatury [in Ukrainian].

Rostovskyi, V.S. (2006). Teoretychni osnovy tekhnolohii hromadskoho kharchuvannia: Zahalna chastyna. Kyiv: Kondor [in Ukrainian].

Hryshchenko, I.M., Kravchuk, N.M. (2003). Diietychne ta kharchuvannia. Kyiv: KNTEU

[in Ukrainian].

Pravyla roboty zakladiv (pidpryiemstv) restorannoho hospodarstva. Ofitsiinyi sait Verkhovnoi Rady Ukrainy. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0680-02

Опубліковано
2020-02-28
Як цитувати
Баландіна, І. (2020). ВИЗНАЧЕННЯ ОСНОВНИХ ТЕОРЕТИЧНИХ ДЕФІНІЦІЙ РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У СИСТЕМІ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ. Теорія та практика державного управління, 1(68), 28-32. https://doi.org/10.34213/tp.20.01.03
Розділ
Розвиток системи державного управління в Україні