Творчість як основний елемент інновацій у науці та освіті

  • А. Г. Супрун НУБіП України (Київ)
  • В. О. Чухачова НУБіП України (Київ)
Ключові слова: інновація, наука, економічний розвиток, продуктивна сила, рефлексія, інноваційна діяльність, філософія науки.

Анотація

Увагу акцентовано на проблемах розуміння сутності сучасного буття науки та усвідомлення її як важливої основи інноваційної системи суспільства. Здійснено філософський аналіз поняття творчості як основного критерію інновації, що характеризує взаємозв’язок філософії, науки та інноваційної діяльності, як логічний результат безпосереднього розвитку науки. Актуальність зазначеної тематики зумовлена конструктивними процесами, які відбуваються в науковому, суспільному, культурному, економічному та політичному житті України та світу. Встановлено, що в нове століття наука входить з новим науковим світоглядом, який формується під впливом сучасних наукових і технологічних новацій і кардинально впливає на зміну дійсності і самої людини.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Біографія автора

А. Г. Супрун, НУБіП України (Київ)
канд. філос. наук, доцент,

Посилання

Вандышев В.Н. Философский анализ дифференциации естественнонаучного познания. – К.: Выща школа. Головное издательство, 1989. – 175 с.

Лебедев С. А. Современная философия науки. Дидактические схемы и словарь. – М.-Воронеж: МПСИ, МОДЭК, 2010. – 384 с.

Лебедев С.А. Философия научного познания: основные концепции. – М.: Издательство Московского психолого-социального университета, 2014. – 272 с.

Новиков Б.В. Творчество и философия. – К.: Изд-во при Киев. гос. ун-те, 1989. – 193 с.

Социальная динамика современной науки / Под ред. В.Ж. Келле. М., 1995. – 319 с.

Фромм Э. Искусство любить // Кредо. – Спб.: Азбука-классика, 2005.
Цитовано
Як цитувати
Супрун, А. Г., & Чухачова, В. О. (1). Творчість як основний елемент інновацій у науці та освіті. Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія «Теорія культури і філософія науки», 129-132. вилучено із https://periodicals.karazin.ua/thcphs/article/view/5867
Розділ
ФІЛОСОФСЬКІ ПРОБЛЕМИ НАУКИ І ОСВІТИ