РЕГІОНАЛЬНА ЗУМОВЛЕНІСТЬ ТРОФОГЕОГРАФІЧНИХ ЗАКОНОМІРНОСТЕЙ РОСЛИННОЇ ПРОДУКЦІЇ ШИРОКОГО ВЖИТКУ (ЗАКОНОМІРНОСТІ ЕКОЛОГІЧНОЇ ЯКОСТІ РОСЛИННИХ ПРОДУКТІВ)

  • А. Н. Некос ХНУ

Abstract

В публікації наведені головні закономірності накопичення десяти важких металів (Fe, Mn, Zn, Cu, Pb, Ni, Co, Cr, Cd, Al.) у овочах та фруктах. Для виявлення закономірностей на даному етапі досліджено біля 30 видів овочів та фруктів. Серед овочів наводяться дані по цибулі та картоплі, а з фруктів – по яблуках та сливах. Використані стандартні показники і коефіцієнти, а також коефіцієнт статистичної нестабільності. Всі овочі і фрукти, що досліджуються, підпорядковані чітко визначеним закономірностям, які, з одного боку спільні для усіх видів овочів і фруктів, з іншого –  різні для кожного із них.

Downloads

Download data is not yet available.
Published
2014-06-26
How to Cite
Некос, А. Н. (2014). РЕГІОНАЛЬНА ЗУМОВЛЕНІСТЬ ТРОФОГЕОГРАФІЧНИХ ЗАКОНОМІРНОСТЕЙ РОСЛИННОЇ ПРОДУКЦІЇ ШИРОКОГО ВЖИТКУ (ЗАКОНОМІРНОСТІ ЕКОЛОГІЧНОЇ ЯКОСТІ РОСЛИННИХ ПРОДУКТІВ). Visnyk of V. N. Karazin Kharkiv National University Series «Еcоlogy», (849), 16 - 27. Retrieved from https://periodicals.karazin.ua/ecology/article/view/856