Алгоритм діагностики когнітивної дисфункції у хворих на артеріальну гіпертензію в практиці медико-соціальної експертизи

  • Svitlana Yanovska ДУ «Український державний науково­дослідний інститут медико­со­ціальних проблем інвалідності МОЗ України»

Анотація

Порушення когнітивних функцій відбувається значною мірою у хворих на артеріальну гіпертензію, особливо після перенесеного інсульту. У статті розглянуто підходи до визначення когнітивних функцій у пацієнтів з артеріальною гіпертензією в практиці медико-соціальної експертизи, які базуються на використанні інформаційних технологій (розробки моделі оцінки когнітивних функцій, удосконалення методів психологічної діагностики та створення математичного забезпечення). Представлено найбільш значущі показники в оцінці уваги, пам’яті, мислення, інтелекту, особистісних і характерологічних особливостей хворих із перенесеним мозковим інсультом. Розроблено діагностичний алгоритм виявлення характеру та ступеня когнітивної дисфункції при артеріальній гіпертензії для використання в практиці медико-соціальної експертизи.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Біографія автора

Svitlana Yanovska, ДУ «Український державний науково­дослідний інститут медико­со­ціальних проблем інвалідності МОЗ України»
мол.н.с. групи психоневрології, психотерапії та медичної психології відділу медико-соціальної експертизи та реабілітації при внутрішніх, нервових хворобах і психосоматичних розладах

Посилання

Опубліковано
2018-02-22
Як цитувати
Yanovska, S. (2018). Алгоритм діагностики когнітивної дисфункції у хворих на артеріальну гіпертензію в практиці медико-соціальної експертизи. Психіатрія, неврологія та медична психологія, 4(2 (8), 118-126. вилучено із https://periodicals.karazin.ua/pnmp/article/view/10306
Розділ
Медична психологія