Встановлення обмежень прав на земельні ділянки на підставі закону та актів органів державної влади

  • К.М. Тоцька

Анотація

Анотація: Розглядаються такі підстави обмежень прав на земельні ділянки як закон і акти органів державної влади. У статті вказується, що заборонами встановлюються обмеження права власності на земельну ділянку за законом і прийнятим відповідно до нього нормативно-правовим актом. Аналізуючи заборони, автор приходить до висновку, що на підставі акта уповноваженого на це органу державної влади також може бути встановлена заборона використання земельних ділянок.

Ключові слова: обмеження, обтяження, земельна ділянка, закон, акт органів державної влади.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Посилання

1. Вівчаренко О. А. Гарантії права власності на землю в Україні: Автореф. дис... канд. юрид. наук: 12.00.06 / О. А. Вівчаренко; НАН України. Ін-т держави і права ім. В. М. Корецького. – К., 2005. – 20 с.

2. Камышанский В. П. Пределы и ограничения права собственности: Монография. – Волгоград: Волгогр. акад. МВД России, 2000. – 224 с.

3. Пейчев К. П. Правове регулювання відчуження земельних ділянок. Монографія. – Х.: ХНУ ім. В.Н. Каразіна, 2007. – 124 с.

4. Про затвердження Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів: Наказ МОЗ України від 19.06.1996 р. № 173 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon2.rada.gov.ua.

5. Шмигова О. М. Правовий режим використання та охорони природних рекреаційних ресурсів (порівняльно-правовий аналіз) / Шмигова Ольга Миколаївна. – К., 2009. – 233 с. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://aldebaran.com.ru/publications/7080.
Опубліковано
2014-12-29
Цитовано
Як цитувати
Тоцька, К. (2014). Встановлення обмежень прав на земельні ділянки на підставі закону та актів органів державної влади. Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія «Право», (18). вилучено із https://periodicals.karazin.ua/law/article/view/1322
Номер
Розділ
Трибуна молодих учених