ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ ФОРМУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ВІДНОСИН У СФЕРІ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ

  • I. A. Pakhomova Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна https://orcid.org/0000-0001-6221-5902
Ключові слова: Internet, інформація, принципи, інформаційні відносини, державна служба, Концепція розвитку електронної демократії в Україні.

Анотація

у статті наголошено на ролі Internet для передачі інформації у сучасному світі; вказано принципи формування і розвитку інформаційних відносин у сфері державної служби; наголошено на необхідності затвердження нової Концепції розвитку електронної демократії в Україні; наведено окремі факти щодо розвитку та впровадженні інструментів е-урядування та е-демократії в Україні.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Біографія автора

I. A. Pakhomova, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна

доцент кафедри державно-правових дисциплін
кандидат юридичних наук
майдан Свободи 4, Харків, 61022, Україна

Посилання

Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Типової інструкції з діловодства у центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади» від 30.11.2011 р. № 1242 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1242-2011-%D0%BF.

Джига Т.В. Сучасний стан, проблеми і перспективи розвитку в Україні електронних адміністративних послуг. Аналітична записка [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.niss.gov.ua/articles/1716.

Концепція розвитку електронного урядування в Україні, схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 грудня 2010 р. № 2250-р. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2250-2010-%D1%80.

Кагановська Т.Є. Електронне урядування як форма державного управління в Україні: сучасний стан і перспективи розвитку // Форум права. – 2014. – № 2. – С. 176–182.

Ми – «є закон» (Долучайтесь до громадського обговорення Концепції та плану розвитку електронної демократії в Україні) // [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://e-zakon.org/e-dem.

Презентація концепції розвитку електронної демократії в Україні [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://e-demlab.org/ua/prezentaciya-koncepcii-rozvitku-elektronnoi-demokratii-v-ukraini.html.

Опубліковано
2017-12-07
Цитовано
Як цитувати
Pakhomova, I. A. (2017). ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ ФОРМУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ВІДНОСИН У СФЕРІ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ. Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія «Право», (23), 102-104. вилучено із https://periodicals.karazin.ua/law/article/view/9696
Номер
Розділ
Адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право