Проблеми юридичної відповідальності громадян, що проходять альтернативну (невійськову) службу та їхній вплив на юридичну відповідальність військовослужбовців в Україні

  • Ye. I. Gryhorenko Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна https://orcid.org/0000-0002-5305-1712
Ключові слова: юридична відповідальність, юридична відповідальність спеціальних суб’єктів, юридична відповідальність військовослужбовців, військова служба, військовослужбовці, альтернативна (невійськова) служба.

Анотація

У статті проаналізовано підстави та порядок притягнення громадян України, що проходять альтернативну (невійськову) службу до спеціального виду юридичної відповідальності у вигляді скасування рішення місцевої державної адміністрації про направлення на альтернативну службу та спрямування на призов проходження строкової військової служби. Вказано на помилковість такого виду юридичної відповідальності, оскільки це не тільки суперечить іншим приписам чинного законодавства, але й може збільшити кількість правопорушень серед військовослужбовців.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Біографія автора

Ye. I. Gryhorenko, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна

доцент кафедри державно-правових дисциплін
кандидат юридичних наук, доцент
майдан Свободи 4, Харків, 61022, Україна

Посилання

Про альтернативну (невійськову) службу в Україні: Закон України від 12 грудня 1991 р. № 1975-ХІІ // Відомості Верховної Ради України. – 1992. – № 15. – Ст. 188.

Даль В. И. Толковый словарь живого великорусского языка. – В 4 т. – Т. 3: П / Владимир Иванович Даль. – 4-е изд., стереотип. – М. : Рус. яз. – Медиа, 2007. – 520 с.

Опубліковано
2016-11-01
Цитовано
Як цитувати
Gryhorenko, Y. I. (2016). Проблеми юридичної відповідальності громадян, що проходять альтернативну (невійськову) службу та їхній вплив на юридичну відповідальність військовослужбовців в Україні. Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія «Право», (22), 47-49. вилучено із https://periodicals.karazin.ua/law/article/view/9636
Номер
Розділ
Теорія та історія держави і права