Шляхи удосконалення податкового контролю в Україні

  • І.В. Солошкіна

Анотація

Анотація: Стаття присвячена вивченню проблеми сутності, організації, принципів та методів податкового контролю в Україні та шляхів її удосконалення. Під час формування в Україні податкової системи нової формації, з прийняттям низки нормативно-правових актів у цій сфері, у тому числі Податкового кодексу України, внесення в нього відповідних змін, питання податкового контролю знаходяться в стадії удосконалення та потребують нових теоретичних досліджень та впровадження практик зарубіжних країн.

Також, в основу розгляду проблемних питань стосовно податкового контролю покладено світовий досвід, надбання економічної науки, фінансового права та теорії управління у частині положень щодо напрямів державного регулювання.

Ключові слова: фінанси, фінансова діяльність держави, фінансова система держави, органи фінансової діяльності, фінансовий контроль, податковий контроль, методи податкового контролю, стадії податкового контролю, перевірка, акт, довідка.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Посилання

1. Податковий кодекс України // Відомості Верховної Ради. – 2013. – № 13-14, № 15-16, № 17 (зі змінами).

2. Про державний реєстр фізичних осіб-платників податку та інших обов’язкових платежів: Закон України від 22 грудня 1994 року [Електронний ресурс]. – Режим доступу: zakon.rada.gov.ua.

3. Про заходи щодо впровадження ідентифікаційних номерів державного реєстру фізичних осіб-платників податків та інших обов’язкових платежів: Постанова Кабінету Міністрів України від 06 листопада 1997 року № 1232 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: zakon.rada.gov.ua.

4. Про створення єдиного державного реєстру підприємств і організацій України: Постанова Кабінету Міністрів України від 22 січня 1996 року № 118 [Електронний ресурс]. – Режим доступу : zakon.rada.gov.ua.

5. Податковий кодекс України: науково-практичний коментар: у 3 ч. / М.П. Кучерявенко, І.Л. Самсін, І.Х. Темкіжев та ін..; за ред. М.П. Кучерявенка та І.Х. Темкіжева. – Х.: Право, 2012. – Ч.1 – 810 с.

6. Конституція України// Відомості Верховної Ради України. – 1996. – № 30. – Ст. 141 (із змінами)
Опубліковано
2014-12-29
Цитовано
Як цитувати
Солошкіна, І. (2014). Шляхи удосконалення податкового контролю в Україні. Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія «Право», (18). вилучено із https://periodicals.karazin.ua/law/article/view/1264
Номер
Розділ
Адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право