ФІСКАЛЬНІ ОРГАНИ КАНАДИ: ПРАВОВІ ЗАСАДИ ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ДІЯЛЬНОСТІ

  • D. V. Forostianko Науково-дослідний інститут державного будівництва та місцевого самоврядування НАПрН України http://orcid.org/0000-0001-5137-772X
Ключові слова: фіскальна функція держави; фіскальні органи Канади; державний апарат; правовий статус фіскальних органів

Анотація

у статті наводиться правове дослідження місця і ролі фіскальних органів у державному апараті Канади. Виявлено найбільш суттєві ознаки, що характеризують сучасний правовий статус і тенденції розвитку фіскальних органів Канади, а також загальні та особливі ознаки в цільовому, компетенційному і організаційному елементах правового статусу фіскальних органів цієї країни. Відзначається, що в Канаді фіскальна функція розподілена між податковою та митною службами, а їх функції часом виходять за далеко рамки оподаткування або митної справи.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Біографія автора

D. V. Forostianko, Науково-дослідний інститут державного будівництва та місцевого самоврядування НАПрН України

Здобувач Науково-дослідного інституту державного будівництва та місцевого самоврядування НАПрН України
вул. Чернишевська, 80, м. Харків, 61002, Україна

Посилання

Попова Л.В., Дрожжина И.А., Маслов Б.Г. Налоговые системы зарубежных стран: учеб.-метод. пособ. Москва: Дело и Сервис, 2008. 368 с.

Налоговые органы Канады. URL: http://www.grsailors.ru/salegs-290-1.html. – Дата доступу: 02.02.2018.

Кобзарь-Фролова М.Н. Организация таможенного контроля в Канаде. Вестник Нижегородского университета им. Н.И. Лобачевского. 2016. № 4. С. 119-122.

Опубліковано
2018-12-06
Цитовано
Як цитувати
Forostianko, D. V. (2018). ФІСКАЛЬНІ ОРГАНИ КАНАДИ: ПРАВОВІ ЗАСАДИ ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ДІЯЛЬНОСТІ. Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія «Право», (25), 191-194. вилучено із https://periodicals.karazin.ua/law/article/view/11935
Номер
Розділ
Трибуна молодих учених