Фінансування розвитку освітньої сфери України як механізм її державного регулювання

  • Ірина Володимирівна Застрожнікова Таврійський державний агротехнологічний університет ім. Дмитра Моторного, м. Мелітополь https://orcid.org/0000-0002-9988-5288
Ключові слова: освіта; освітня сфера; фінансування.

Анотація

У статті розглянуто основні види освіти, закріплені у Законі України «Про освіту», та основні проблемні аспекти фінансування освітньої галузі країни в сучасних умовах. Проаналізовано фінансування освітньої сфери за роками за 10 років, яке є нерівномірним. Наголошено на необхідності збільшення заробітної плати вчителям та знеціненні їх праці в порівнянні з іншими країнами Європи. Вказано на недостатню спроможність української системи освіти надавати якісні сучасні освітні послуги та, у зв’язку з цим, на необхідність залучення іноземних інвестицій та грантових коштів для розбудови української освіти. 

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Біографія автора

Ірина Володимирівна Застрожнікова , Таврійський державний агротехнологічний університет ім. Дмитра Моторного, м. Мелітополь

к.держ.упр., доцент кафедри публічного управління, адміністрування та права,

Таврійський державний агротехнологічний університет ім. Дмитра Моторного,

м. Мелітополь

Посилання

Markhlevskyi, V., Shukevych, Yu. (2011). Shkilnyibiudzhet [School budget]. Kyiv: Takson [in Ukrainian].

Official website of the Ministry of Education and Science of Ukraine. URL: https://mon.gov.ua/ua/news/majbutni-vchiteli-ta-likari-sho-pracyuvatimut-v-selah-mozhut-pershochergovo-vstupiti-na-byudzhet-mon-nadalo-rozyasnennya [in Ukrainian].

Top 5 strategic education innovations planned for 2020–2024. URL: https://vseosvita.ua/news/top-5-stratehichnykh-novatsii-osvity-zaplanovanykh-na-2020-2024-roky-4641.html [in Ukrainian].

Опубліковано
2020-12-17
Розділ
Соціальні та гуманітарні складові суспільного розвитку.