Методи боротьби з правопорушеннями в децентралізованих системах

Ключові слова: децентралізовані мережі, блокчейн, cyber security, атаки, кримінальне право

Анотація

Вступ. Ця стаття присвячена дослідженню методів боротьби з правопорушеннями в децентралізованих системах, зокрема в мережах блокчейн. Автор проводить аналіз основних підходів до боротьби з такими правопорушеннями і розглядає різні методи, які можуть бути використані для попередження, виявлення та вирішення вказаних проблем. В статті розглядаються можливі ризики та виклики, пов'язані з боротьбою з правопорушеннями в децентралізованих системах, а також висвітлюються переваги та недоліки різних підходів.

Короткий зміст основних результатів дослідження. Надано роз’яснення особливостей та складності організації роботи децентралізованих мереж таких як блокчейн, і відповідно, складність виявлення та протидії правопорушенням в таких мережах. Також надано роз’яснення щодо різних підходів та методів боротьби із правопорушеннями в децентралізованих системах, а також які є методи боротьби з такими правопорушеннями, та які методи пропонує автор статті.

Висновки. Вперше уніфіковано та надано перелік основних методів із правопорушеннями в децентралізованих мережах таких як блокчейн саме в контексті кримінального права. Також розглянуто методи боротьби та попередження із такими правопорушеннями з точки зору різних підходів, в тому числі, юридичного, технічного, організаційного тощо. В цілому, стаття пропонує висновки щодо різних підходів до попередження та протидії із правопорушеннями в децентралізованих системах, розгляд різних методів боротьби із такими правопорушеннями, а також наголошує на необхідності продовжувати дослідження в цій області.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Посилання

/

Посилання

Опубліковано
2023-06-30
Цитовано
Як цитувати
Рафальський, М. (2023). Методи боротьби з правопорушеннями в децентралізованих системах. Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія «Право», (35), 24-34. https://doi.org/10.26565/2075-1834-2023-35-03
Розділ
Теорія та історія держави і права; історія політичних і правових учень