Реалізація конституційних цінностей правосуддя в аспекті становлення правової державності в Україні

  • D. S. Ruden Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна
Ключові слова: цінність, правосуддя, людина, правова держава, Україна

Анотація

статтю присвячено конституційним цінностям правосуддя в аспекті становлення правової державності в Україні. У статті, висвітлено процесуальні механізми, засоби реалізації цінностей, які виступають найважливішими формами прояву та захисту прав, свобод та законних інтересів людини та громадянина. Проаналізовано аксіологічні засади судоустрою України та їх реалізацію на практиці. В ході проведеного наукового дослідження встановлено, що українське правосуддя, яке на сьогоднішній день перебуває в процесі реформування, не функціонує в тому обсязі, як це передбачено чинним законодавством. Цей фактор негативно впливає на процес становлення правової державності в Україні. Виявлено та охарактеризовано правові проблеми, що виникають на етапі розгляду судових справ між учасниками процесу та запропоновано напрями їх вирішення.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Біографія автора

D. S. Ruden, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна

здобувач наукового ступеня доктора філософії юридичного факультету
майдан Свободи 4, Харків, 61022, Україна

Посилання

Конституція України. Науково-практичний коментар [Електронний ресурс] // Право. – 2011. – Режим доступу: https://coollib.com/b/340418/read.

Хаммарберг Т. Європейські стандарти прав людини та Україна / Т. Хаммарберг // Право України. – 2010. – № 10. – С. 19-24.

Величко О.І. Правосуддя як основна функція судової влади в Україні: поняття його та соціальна цінність / О.І. Величко // Європейські перспективи: науково-практичний журнал. – 2013. – №13.– С. 70–73.

Городовенко В.В. Верховенство права як фундаментальний принцип судової влади / В.В. Городовенко // Часопис Академії адвокатури України. – 2012. – Том 5, № 1(14). – С. 01–07.

Туркіна І.Є. Конституційні засади судової влади в Україні: теоретичний аналіз / І.Є. Туркіна // Вісник Академії митної служби України. Серія: «Державне управління» : науковий збірник. – 2011 – №2. – С. 41–46.

Опубліковано
2019-05-10
Цитовано
Як цитувати
Ruden, D. S. (2019). Реалізація конституційних цінностей правосуддя в аспекті становлення правової державності в Україні. Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія «Право», (26), 176-179. вилучено із https://periodicals.karazin.ua/law/article/view/12706
Номер
Розділ
Трибуна молодих учених