Порівняльний аналіз мотивів суїцидальної поведінки осіб, які проживають у депресивному промисловому регіоні (м. Лисичанськ) у мирний час (2006–2013 рр.) і в період проведення АТО (2014–2016 рр.)

  • Pavlo Budonnyi Лисичанська обласна психіатрична лікарня

Анотація

Мотивація є одним з ключових понять у суїцидології, оскільки для оперативного вирішення проблеми під час роботи з суїцидентом дуже важливо спиратися на усвідомлювані ним фактори, а не на детермінанти соціально-демографічного ха- рактеру. Для вивчення мотивації суїцидальної поведінки в екстремальній ситуації дуже важливим є період АТО, бо він практично моделює умови природного експе- рименту. Окрім цього, у період бойових дій, які становлять безпосередню загрозу для життя, суїцидальна поведінка набуває іншого особистісного сенсу, відповідно до якого змінюється й мотиваційна складова суїцидальної поведінки. У ході роботи були відібрано та проаналізовано клініко-анамнестичним методом випадки суїци- дальної поведінки у мирний час (2006–2013) і під час АТО (2014–2016). Аналіз змін суїцидальної активності за різними мотивами показав значні відмінності у форму- ванні суїцидальної поведінки, що свідчить про важливість диференціювання цього аспекту як з практичної, так і з теоретичної точок зору.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Біографія автора

Pavlo Budonnyi, Лисичанська обласна психіатрична лікарня

головний лікар Лисичанської обласної психіатричної лікарні

Посилання

Опубліковано
2018-02-21
Як цитувати
Budonnyi, P. (2018). Порівняльний аналіз мотивів суїцидальної поведінки осіб, які проживають у депресивному промисловому регіоні (м. Лисичанськ) у мирний час (2006–2013 рр.) і в період проведення АТО (2014–2016 рр.). Психіатрія, неврологія та медична психологія, 4(2 (8), 9-17. вилучено із https://periodicals.karazin.ua/pnmp/article/view/10268
Розділ
Психіатрія