Від славного минулого до впевненого майбутнього

  • В. В. Глущенко V.N. Karazin Kharkiv National University
Keywords: імені В.Н.Каразіна, Сьогодні

Abstract

 

До 85-річчя економічного факультету

Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна

 

Downloads

Download data is not yet available.

References

Школа фінансових ринків і грошової політики. Ідеї монетарної економіки та трансмісійного механізму кредитно-грошової політики ще у минулому були закладені видатними ученими як М.М.Алексеєнко, П.П.Мигулін, М.І.Туган-Барановський а у радянські часи О.Г.Ліберман та П.І.Верба. Керівник школи у її сучасному вигляді д.е.н., проф., Заслужений професор ХНУ В.В.Глущенко. Школа розробляє теорію функціонування суб*єктів господарювання, розробляє концептуальні засади формування грошової політики. Активну участь у науковій школі приймають: проф. Давидов О.І., проф. Глущенко А.С., проф. Нечипорук Л.В. , члени кафедри фінансів, банківської справи та страхування.
Економіко-математична школа Створена відомим ученим В.А.Забродським, праці якого відомі не тільки в Україні. Вчений запропонував метод динамічної побудови дерева завдань управління, що було цінним внеском у створенні штучного інтелекту. Гідним послідовником і продовжувачем школи стала д.е.н., проф. Т.В.Меркулова. Активно розробляє фундаментальні положення школи проф., д.ф.м.н. А.А.Янцевич. Науково-дослідницька робота його присвячена спектральній теорії операторів та її застосуванню до випадкових процесів.
Школа соціально-етичного маркетингу. Школу заснувала І.В.Семеняк у ряді своїх праць. В них визначена і розроблена методика оцінки попиту. Зараз ідеї школи розвиває В.А.Євтушенко.
Published
2019-01-15
How to Cite
Глущенко, В. В. (2019). Від славного минулого до впевненого майбутнього. Bulletin of V. N. Karazin Kharkiv National University Economic Series, (95), 91-95. Retrieved from https://periodicals.karazin.ua/economy/article/view/12593