Програми «інспекції їжі» як інструмент підвищення споживацької обізнаності (на прикладі програм «Знак якості» та «Контрольна закупка»)

  • Ю. В. Семененко Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна
Ключові слова: «інспекція їжі», експертні висновки спеціалістів, програма «Знак якості», передача «Контрольна закупка», Костянтин Грубич, трансформація суспільної думки, порівняльний аналіз

Анотація

У статті проаналізовано кількісно-якісні характеристики програм «інспекції їжі», розкрито технологію створення проектів такого типу. Досліджено завдання та затребуваність передач перевірки якості їжі, а також схарактеризовано практичну користь таких програм у плані усунення недоліків у товаровиробництві та підвищенні споживацької обізнаності аудиторії. Виокремлено й обґрунтовано сутність та тематичне наповнення споживчих проектів на сучасному телебачення. Окрім цього, у процесі наукового дослідження розглянуто прийоми та методи, котрі використовуються авторами для візуальної репрезентації та наочного підтвердження достовірності процесів перевірки їжі й різноманітних продуктів на якість.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Посилання

1. Арбитраж отклонил иск производителя креветок к «Контрольной закупке» [Электронный ресурс]. ― Режим доступа : http://rapsinews.ru/judicial_news/20120618/263485027.html. ― Загл. с экрана.

2. «Велком» обжаловал отказ в иске к передаче «Контрольная закупка» [Электронный ресурс]. ― Режим доступа : http://rapsinews.ru/judicial_news/20120418/262848983.html. ― Загл. с экрана.

3. Веремчук Т. Прайм-кулінарія [Електронний ресурс] / Т. Веремчук // Телекритика. — Режим доступу : http://www.telekritika.ua/telebachennya/2011-03-31/61557. — Назва з екрана.

4. Грубич Костянтин Володимирович: біографія [Електронний ресурс]. — Режим доступу : https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%87,_%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD_%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87. — Назва з екрану.

5. «Знак якості» (телепередача) [Електронний ресурс]. ― Режим доступу : http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%BD%D0%B0%D0%BA_%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%96_(%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%87%D0%B0.

6. «Контрольная закупка»: откуда Антон Привольнов знает все о колбасе? [Электронный ресурс]. ― Режим доступа : http://www.kp.ru/daily/24287.3/481576/. ― Загл. с экрана.

7. Куляс І. П. Ефективне виробництво теленовин: стандарти інформаційного мовлення. Професійна етика журналіста-інформаційника : підручн. [для студ. вищ. навч. закл.] / І. П. Куляс, О. І. Макаренко. ― К. : ХББ, 2006. — С. 103–104.

8. Матеріали «Телекритики» по темі «кулінарні програми» [Електронний ресурс]. — Режим доступу : http://www.telekritika.ua/tag/264/?articles_p=40. — Назва з екрана.

9. Репутацией «Новотерской целебной» займется суд [Электронный ресурс]. ― Режим доступа : http://izvestia.ru/news/499664. ― Загл. с экрана.

10. Сгущенное молоко. «Знак качества» на Интере (выпуск программы) [Электронный ресурс]. ― Режим доступа : https://www.youtube.com/watch?v=_kHd7j0x1rg. — Загл. с экрана.

11. Суд подтвердил отказ в иске производителя минералки к «Первому каналу» [Электронный ресурс]. — Режим доступа : http://rapsinews.ru/arbitration/20120525/263260724.html. — Загл. с экрана.
Опубліковано
2017-12-08
Як цитувати
Семененко, Ю. В. (2017). Програми «інспекції їжі» як інструмент підвищення споживацької обізнаності (на прикладі програм «Знак якості» та «Контрольна закупка»). Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія «Соціальні комунікації», (9), 45-49. вилучено із https://periodicals.karazin.ua/sc/article/view/9827
Розділ
МЕДІАКУЛЬТУРА І ПРОБЛЕМИ СОЦІАЛЬНИХ КОМУНІКАЦІЙ