Патохарактерологічні особливості тимчасово переміщених із зони АТО осіб, що страждають на невротичні розлади

  • А. А. Suvorova-Grigorovich Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, КЗОЗ «Харківський психоневрологічний диспансер No 3»
  • D. М. Denisenko КЗОЗ «Харківський психоневрологічний диспансер No 3»

Анотація

Нами було досліджено профіль особистості у 110-ти тимчасово переміщених із зони АТО осіб, що страждають на невротичні розлади (основна група) і в 54-х осіб, що проходили періодичний медичний огляд (контрольна група) за допомогою шкали ММПІ. В усередненому профілі особистості контрольної групи показники практично за всіми шкалами мають нормативні значення. В осіб основної групи домінують шкали «невротичної тріади», основна кількість серед обстежених склали особи з сенситивною та психастеничною організацією особистості, проміжне положення посідають особи з істероїдною особистісною предиспозицією, найменшу в кількісному відношенні групу склали особистості з іпохондричними та нав’язливими включеннями.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Посилання

Опубліковано
2016-08-25
Як цитувати
Suvorova-GrigorovichА. А., & DenisenkoD. М. (2016). Патохарактерологічні особливості тимчасово переміщених із зони АТО осіб, що страждають на невротичні розлади. Психіатрія, неврологія та медична психологія, 2(2 (4). вилучено із https://periodicals.karazin.ua/pnmp/article/view/6242
Розділ
Медична психологія