Гендерні особливості психологічних чинників саморегуляції в осіб із алкогольною залежністю

  • М. V. Savina Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна
  • V. V. Slyusar Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, КЗОЗ «Харківська обласна клінічна наркологічна лікарня»
  • М. A. Antonovich Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна

Анотація

Проведено дослідження психологічних чинників саморегуляції в осіб з алкогольною залежністю шляхом вивчення її структурних складових, таких як емоційна, вольова та стильова саморегуляція з позиції концепції гендеру. Наведено емпіричні дані щодо функціонування соціогенного та біогенного рівнів у чоловіків та жінок, видозміни складових саморегуляції за рахунок формування різних гендерних типів статево-рольової ідентичності. Виявлено, що невідповідність статі гендерному типу в осіб з алкогольною залежністю може викликати гендерний конфлікт, невдоволеність та сприяти подальшій алкоголізації як у чоловіків, так і у жінок.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Посилання

Опубліковано
2016-08-25
Як цитувати
SavinaМ. V., Slyusar, V. V., & AntonovichМ. A. (2016). Гендерні особливості психологічних чинників саморегуляції в осіб із алкогольною залежністю. Психіатрія, неврологія та медична психологія, 2(2 (4), 109–113. вилучено із https://periodicals.karazin.ua/pnmp/article/view/6241
Розділ
Медична психологія