Параноїдна шизофренія, поєднана з вживанням канабіноїдів: епідеміологічний, етіопатогенетичний та клінічний аспекти (огляд літератури)

  • P. V. Kydon’ Вищий державний навчальний заклад України «Українська медична стоматологічна академія»

Анотація

У дослідженнях останніх років відзначається зростання зацікавленості вітчизняних та іноземних дослідників до коморбідної патології – поєднання психіатричного захворювання з вживанням психоактивних речовин. Метою цього огляду було на підставі аналізу літературних джерел вивчити вплив вживання канабіноїдів на шизофренічний процес та визначити, які аспекти параноїдної шизофренії, поєднаної з вживанням канабіноїдів, досліджені недостатньо, висвітлені не в повному обсязі. Аналіз літературних джерел свідчить про те, що проблема коморбідності параноїдної форми шизофренії та вживання канабіноїдів (як із залежністю від цих речовин, так і без неї) залишається далекою від вирішення.

 

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Посилання

Опубліковано
2016-08-25
Як цитувати
Kydon’, P. V. (2016). Параноїдна шизофренія, поєднана з вживанням канабіноїдів: епідеміологічний, етіопатогенетичний та клінічний аспекти (огляд літератури). Психіатрія, неврологія та медична психологія, 2(2 (4), 10–16. вилучено із https://periodicals.karazin.ua/pnmp/article/view/6224
Розділ
Психіатрія