Всеукраїнська наукова конференція «Історико-культурна спадщина родини Алчевських: теоретичні та прикладні аспекти біографістики» - Аксьонова, Н. В.; Вовк, О. І. (V. N. Karazin Kharkiv National University Bulletin History of Ukraine. Ukrainian Studies: Historical and Philosophical Sciences, 2017)
11 листопада 2016 року на філософському факультеті Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Історико-культурна спадщина родини Алчевських: теоретичні та прикладні аспекти біографістики». Співорганізаторами заходу виступили: кафедра українознавства, Центр українських студій імені Д. І. Багалія, Центр краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька Каразінського університету і Харківська обласна організація Всеукраїнського жіночого товариства імені О. Теліги. Головував на пленарному засіданні декан філософського факультету, доктор філософських наук, професор І. В. Карпенко