Семантичні опозиції в українському ономастиконі. - Курушина, Марина (V. N. Karazin Kharkiv National University Bulletin History of Ukraine. Ukrainian Studies: Historical and Philosophical Sciences, 2015)
Стаття присвячена дослідженню семантичних опозицій в українському ономастиконі. Висвітлено основні підходи до вивчення власних назв у сучасному мовознавстві, уточнено поняття «семантичної опозиції» щодо ономастикону. Відзначено, що семантична опозиція є однією з основних природних властивостей пропоріальних одиниць і виявляється в різних класах онімної лексики, відбиваючи різні протиставлення.