Хлистівські громади Аккерманського та Хотинського повітів Бессарабської губернії (ХІХ – поч. ХХ ст.). - Потоцький, В'ячеслав (V. N. Karazin Kharkiv National University Bulletin History of Ukraine. Ukrainian Studies: Historical and Philosophical Sciences, 2015)
У даній статті зроблено спробу виявити та проаналізувати особливості розвитку секти хлистів Бессарабської губернії в ХІХ – першій половині ХХ століття. Зокрема, акцентується увага на історії хлистівства Аккерманського та Хотинського повітів. Основна увага приділяється таким аспектам: виникнення, динаміка та найважливіші чинники розвитку даного релігійного руху, особливості відносин сектантів із Російською Православною Церквою, державною владою та православним населенням. Автором виявлено п’ять громад секти хлистів у регіоні, простежено зв’язки між ними та стосунки з одновірцями з інших губерній Російської імперії.