Review on Куліков В. О. Підприємства й суспільство в заводських і шахтарських поселеннях Донбасу та Придніпровʼя в 1870–1917 рр.: монографія. Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2019. 388 с - Боженко, Анастасія (V. N. Karazin Kharkiv National University Bulletin History of Ukraine. Ukrainian Studies: Historical and Philosophical Sciences, 2019)
Кінець ХІХ ст. – це справжній промисловий бум у Російській імперії. Саме цей час був періодом активної колонізації Донбасу, коли на місці непримітних поселень виростали величезні підприємства. Віднедавна в українському історіографічному полі з’явилося чимало наукових та науково-популярних видань, присвячених цій темі [1-3], і, безумовно, серед них одне з чільних місць належить монографії докторанта кафедри історії України ХНУ імені В. Н. Каразіна та запрошеного викладача Центрального Європейського університету Володимира Кулікова.