Review on Яцина Олег. Старовинний Харків: історія, житло, архітектура [Альбом] / Вступна ст. В. Завершинський / наук. ред. серії проф. О. Коляструк. Харків: «Раритети України», 2018. 184 с. - Чорний, Дмитро (V. N. Karazin Kharkiv National University Bulletin History of Ukraine. Ukrainian Studies: Historical and Philosophical Sciences, 2019)
Нова книга шанованого в Харкові історика, громадського діяча Олега Анатолійовича Яцини належить до науково-популярних видань. Автор продовжує знайомити мешканців та гостей міста із архітектурою обласного центру, розпочате книгою «Архітектурна симфонія Харкова», виданою 2008 р. Рецензоване видання добре вписується у низку публікацій останніх часів, які допомагають розкрити архітектурне обличчя столиці Слобідської України від давнини до сучасності. Підкреслимо, що увага до «образів міста» знаходиться в тренде сучасного наукового дискурсу, а тому появу даної книжки треба вітати.