Review on Баугауз – Запоріжжя. Запорізький модернізм і школа Баугауз: Універсальність явищ. Проблеми збереження модерністської спадщини / заг. ред. та упоряд. Є. І. Губкіної. Харків: ТОВ «Діса Плюс» 2018. 512 с - Нестеренко, Вікторія (V. N. Karazin Kharkiv National University Bulletin History of Ukraine. Ukrainian Studies: Historical and Philosophical Sciences, 2019)
У місті Запоріжжя 19–20 листопада 2017 р. за підтримки Генерального консульства Федеративної Республіки Німеччина відбулась  науково-практична конференція, присвячена проблемам дослідження та збереження спадщини архітектури модерну в Україні та світі. Організаторами заходу виступили ГО Urban Forms Center, Галерея сучасного мистецтва Barannik, а в самій конференції взяли участь фахівці з кількох країн, причому не лише архітектори, але й історики, суспільні діячі та ін. За результатами була опублікована збірка матеріалів «Баугауз – Запоріжжя. Запорізький модернізм і школа Баугауз: Універсальність явищ. Проблеми збереження модерністської спадщини».