Весільна фотографія як етнографічне джерело: на прикладі сімейних фотоальбомів мешканців Одеської області. - Дмитрюк, Вікторія (V. N. Karazin Kharkiv National University Bulletin History of Ukraine. Ukrainian Studies: Historical and Philosophical Sciences, 1970)
Стаття присвячена феномену весільної фотографії, яка представляє специфічний тип історично-етнографічних джерел візуального різновиду. Досліджувалась репрезентативність та інформативність весільних фотографій із сімейних фотоальбомів як своєрідного маркера ідентичності (етнічної, регіональної або локальної та часової), а також трансформація функціонування весільної фотографії в побуті. Матеріалами для статті стали весільні фотографії з сімейних фотозібрань мешканців Одеської області.