До історії Буківського монастиря святого Йосафата отців василіян - Бегей, Оксана (V. N. Karazin Kharkiv National University Bulletin History of Ukraine. Ukrainian Studies: Historical and Philosophical Sciences, 1970)
Висвітлено історичний розвиток фільварку Добромильського монастиря, а згодом окремого монастиря св. Йосафата в с. Букова Старосамбірського району Львівської області. На основі архівних матеріалів та історичної літератури аналізовано його історичний розвиток упродовж другої пол. ХVІІІ – кінець 30-х рр. ХІХ ст. З’ясовано господарську діяльність обителі, зокрема, повинності підданих монастирського фільварку, судові справи, пов’язані з вирішенням майнових питань. Досліджено матеріальну підтримку Буківського монастиря Добромильського Святоонуфріївського та інших василіянських монастирів у 20-30-х рр. ХХ ст. Висвітлено побут отців василіан, розпорядження протоігуменів, які регламентували щоднини монаха.