Рецензія на Grzegorz Skrukwa. O Czarnomorską Ukrainę. Procesy narodowotwórcze w regionie nadczarnomorskim do 1921 roku w ukraińskiej perspektywie historycznej. – Poznań : Wydawnictwo naukowe UAM, 2016. – 493 s. - Чорний, Дмитро (V. N. Karazin Kharkiv National University Bulletin History of Ukraine. Ukrainian Studies: Historical and Philosophical Sciences, 2017)
У видавництві Університету Адама Міцкевича в Познані побачила світ монографія, присвячена Українському Причорноморʼю, яка, без сумніву, має значний інтерес для українського наукового середовища і громадськості. Дослідження належить перу історика Східної Європи, ад’юнкта Інституту Всходнєго Університету ім. Адама Міцкевича в Познані Гржегожа Скрукви. Пан Г. Скруква протягом багатьох років працює в царині дослідження сучасної української ідентичності, зокрема історії виникнення та формування її у чорноморському регіоні, ролі у цих процесах української держави, етнічних, політичних та культурних чинників.