Терміни-епоніми в українській валеологічній термінології. - Удовенко, Лідія (V. N. Karazin Kharkiv National University Bulletin History of Ukraine. Ukrainian Studies: Historical and Philosophical Sciences, 2015)
Статтю присвячено визначенню ролі й місця термінів-епонімів у назвах валеологічних утворень, дослідженню структурних особливостей цих термінологічних одиниць. Зіставлено написання епонімів згідно з вимогами чинного національного правопису і Проєкту найновішої редакції 1999 року. Показано засадничі розрізняльні ознаки української мови, які приховав чинний правопис. У викладі тексту автор спирається на Проєкт найновішої редакції українського правопису 1999 року.