Слобідська Україна як історико-географічний регіон. Історіографія та джерела. - Танцюра, Василь; Пересада, Олексій (V. N. Karazin Kharkiv National University Bulletin History of Ukraine. Ukrainian Studies: Historical and Philosophical Sciences, 2015)
Дана стаття присвячена такому значному регіону нашої держави, як Слобідська Україна. У ній аналізується основні етапи її розвитку від початку існування, розглядаються зміни територіальні поділу, роль та значення слобідських полків, їх функціонування. Розглядаються та узагальнюються історіографія та джерела досліджень даної тематики. Прогалини дослідження цієї теми в історичній літературі на сьогодні ще залишаються. Варто їх заповнити.