Університет імені В.Н. Каразіна на мапі Харкова - Дьякова, Олена (V. N. Karazin Kharkiv National University Bulletin History of Ukraine. Ukrainian Studies: Historical and Philosophical Sciences)
У статті досліджено урбаноніми Харкова, в яких відображуються університет та люди, пов’язані з цим вищим навчальним закладом. Визначено дорожньо-вуличні номінації, диференційовано їх відповідно до прийнятої класифікації у хронологічному порядку щодо появи на карті міста. Подано характеристику урбанонімів за групами: оргононіми, етноніми та антропононіми. «Антропононіми», у свою чергу, поділено на кілька груп за принципом приналежності до університету і причини появи назви. Виокремлюючи урбаноніми, виявлено широкий спектр назв, пов’язаних із університетом.