Аналіз джерельної бази проблем медичного забезпечення партизанських загонів на Переяславщині: 1941-1943 роки - Чирка, Леонід (V. N. Karazin Kharkiv National University Bulletin History of Ukraine. Ukrainian Studies: Historical and Philosophical Sciences)
У статті зроблено спробу проаналізувати джерельну базу, яка містить відомості про стан медичного забезпечення партизанів на Переяславщині 1941-1943 рр. Головна увага приділена тим фактам, що відображають різноманітні сторони повсякденного життя учасників руху. З архівних джерел було встановлено особовий склад медико-санітарної служби партизанського з’єднання № 8 імені Чапаєва, наведено конкретні архівні довідки. Автор робить висновок щодо подальших напрямків комплексного пошуку документів з історії життя та побуту радянських партизанів на території Переяславщини в роки Великої Вітчизняної війни.