Проблема ідентичності в глобальному світі - Вандишев, В М; Переломова, О С (Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія «Теорія культури і філософія науки», 2017)
У статті розглянуто ідентичність у філософському і етичному вимірах, а також особливості сучасного бачення сутності ідентичності в суспільному і національному вимірах. Поняття ідентичності розглянуто також у зв’язку з особливостями її відображення в українській спільноті. Автори вважають, що існує тісний зв'язок між усталеним у суспільному житті відчуттям ідентичності і відповідальністю влади. Акцентовано увагу на значенні феноменів мультикультуралізму і ідентичності в сучасній системі світу, на використанні суспільної ідентичності в гібридній ідеології.