О ВАЛЮАТИВНОМ АСПЕКТЕ СОЦИАЛЬНОГО - Коротченко, Ю. М. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science", 2015)
Оценочные процессы и конструкты определяются как детерминированные особой,коллажной по своему внутреннему устройству, целостностью – валюативом, основная функциякоторой состоит в обеспечении устойчивости сообществам любого масштаба.Коротченко Ю.М. Про валюативний аспект соціального. Оціночні процеси таконструкти визначено як особливу, колажну за своєю внутрішньою структурою цілісність –валюатив, головна функція якої полягає в забезпеченні стабільності спільнотам будь-якогомасштабу.Ключові слова: оцінка, оціночні процеси в суспільстві, валюатив.Korotchenko Y.M. Evaluative aspect of social. Evaluative processes and constructions are definedas special, collage in its intrinsic structure wholeness, “valuative”, the main function of which is toprovide the stability for the associations of any scale.Keywords: evaluation, evaluative processes in society, “valuative”.