ФИЛОСОФСКО-ЭСТЕТИЧЕСКИЕ ОСНОВАНИЯ КОНЦЕПЦИИ РЕАЛИЗМА - Вандышева-Ребро, Н. В. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science", 2015)
Особенности формирования реализма рассматриваются в контексте литературного ихудожественного стиля, исходя из различных исторических представлений действительностирядом авторов и художников. В свою очередь показано, что изменения эстетического сознания, атакже методология исследований искусства, корреспондируют с изменениями в литературе.Вандишева-Ребро Н.В. Філософсько-естетичне підґрунтя концепції реалізму.Особливості формування реалізму розглядаються в контексті літературного і художньогостилю, виходячи з різних історичних уявлень дійсності рядом авторів і художників. У свою чергупоказано, що зміни естетичної свідомості, а також методологія досліджень мистецтва,кореспондують зі змінами в літературі.Ключові слова: дійсність, реалізм, маніфестація, явище, стиль, прообраз.Vandysheva-Rebro Nadezda. Philosophy and aesthetic base of conception of realism. Thefeatures of forming of realism are examined as literature and artistic style, coming from differenthistorical presentations about realities of writers and artists. It is retuned that the changes ofaesthetically consciousness, and also methodology of researches of art, correspond literary changes.Keywords: reality, realism, manifestation, phenomenon, style, prototype.