ФЕНОМЕН ХИДЖАБА: ДЕКОЛОНИАЛЬНЫЕ ИНТЕРПРЕТАЦИИ - УТКИНА, Ю. А. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science", 1970)
В данной статье рассматривается проблематика функционирования феномена хиджаб,смысл которого состоит не только в сохранении мусульманской традиции, но и отражениеновой модели формирования современной национальной парадигмы, основанной не натрадиционных стабильных онтологиях, а на диалогическом столкновении различныхкультурных и исторических идентичностей.Уткіна Ю. О. ФЕНОМЕН ХІДЖАБУ: ДЕКОЛОНІАЛЬНІ ІНТЕРПРЕТАЦІЇ В даннійстатті розглянута проблематика функціонування феномену хіджаб, зміст якого це не лишезбереження мусульманської традиції, але й відображення нової моделі формування сучасноїнаціональної парадигми, що грунтується не на традиціїних стабільних онтологіях, а надіалоговому зіткненні різноманітних культурних та історичних ідентичностей.Ключові слова: деколоніальний дискурс, хіджаб, ісламський фемінізм.Utkina Julija PHENOMENON OF HIJAB: DEKOLONIAL'N INTERPRETATIONSProblematika of functioning of the phenomenon of hijab is examined in this article, sense of whichconsists not only of maintainance of moslem tradition but also reflection of new model of forming ofmodern national paradigm, based not on traditional stable ontologi, but on a dialogic collisiondifferent cultural and historical identicions.Keywords: dekolonial'n diskurs, hijab, islam feminism.