СХІД ТА ЗАХІД У ПОШУКАХ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ - ТОМ’ЯК, НАДІЯ БОГДАНІВНА (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science", 1970)
Розглядаються шляхи пошуків національної ідентичності в Україні. Особлива увага вданій статті зосереджується на способах побудови ідентифікації. Схід та Захід в даномувипадку, - образи, які кладуться в основу побудови національного самовизначення.Досліджуються механізми творення шляхів ідентифікації.Томъяк Н. Б. ВОСТОК И ЗАПАД В ПОИСКАХ УКРАИНСКОЙ НАЦИОНАЛЬНОЙИДЕНТИЧНОСТИРассматриваются пути поисков национальной идентичности в Украине.Особое внимание в данной статье уделяется способам построения идентификации. Востоки Запад в данном случае, - образы, которые кладутся в основу построения национальногосамоопределения. Исследуются механизмы создания путей идентификации.Ключевые слова: идентичность, идентификация, Восток, Запад, путиидентификации.Tomyak N. THE EAST AND THE WEST IN THEUKRAINIAN NATIONAL IDENTITY Theways of looking for national identity are studied. A rapt attention is concentrated on the ways makingidentity. The East and the West -the icons which national self-identification is based on. Makingways of identification are studied.Key words: identity, identification, East, West, ways of identification.