СУСПІЛЬСТВО СПОЖИВАННЯ: «ЗУПИНІТЬ СВІТ, Я ХОЧУ ЗІЙТИ» - ПАЛІЙ, К. С. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science", 1970)
У статті зроблено спробу розглянути феномен «суспільства споживання» та здійснитирозвідки стосовно його реалістичності. Міф про споживання та свобода особистості,людина-без-властивостей та одноразовий світ – усе це складає багатоманітну тамультидискурсивну картину сучасного світу.Палий Е. С. ОБЩЕСТВО ПОТРЕБЛЕНИЯ: «ОСТАНОВИТЕ МИР, Я ХОЧУ СОЙТИ» Встатье сделана попытка рассмотреть феномен «общества потребления» и произвестиразъяснения касательно его реалистичности. Миф о потреблении и свобода личности,человек-без-свойств и одноразовый мир – все это составляет многообразную имультидискурсивную картину современного мира.Ключевые слова: потребление, выбор, свободаK. Paliy CONSUMER SOCIETY: «STOP THE WORLD, I WANT TO GO OUT» This articleattempts to examine the phenomenon of "consumer society" and to make clarifications regarding itsauthenticity. The myth of the consumption and personal freedom, a man-without-properties anddisposable world - all this is a diverse and multi discourses picture of the modern world.Keywords: consumption, choice, freedom