ФЕНОМЕН ИНТЕРТЕКСТУАЛЬНОСТИ В СТРУКТУРЕ КУЛЬТУРНОГО ДИСКУРСА - Переломова, Е. С. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science", 1970)
В статье рассматриваются истоки возникновения и развития интертекстуальности какфеномена культурного дискурса, а также проблемы терминологии в формировании теорииинтертекстуальности.О.С. ПереломоваФЕНОМЕН ІНТЕРТЕКСТУАЛЬНОСТІ В СТРУКТУРІ КУЛЬТУРНОГО ДИСКУРСУУ статті розглядаються витоки виникнення і розвитку інтертекстуальності якфеномену культурного дискурсу, а також проблеми термінології у формуванні теоріїінтертекстуальності.Ключові слова: текст, інтертекстуальність, культура, соціокультура, формалізація.E.PerelomovaTHE PHENOMENON OF INTERTEKSTUALITY IN STRUCTURE OF CULTURAL DISKURSThe article focuses on the sources of origin and development of intertextuality as a phenomenonof cultural discourse, and the problems of terminology in the formation of intertextuality theory as well.Keywords: tekst, intertekstuality, culture, sociokulture, formalization.